26 juli 2016

Har haft lite kul i värmen....
Gick en kurs sommaren 2013 med min lokalgrupp Blockmakarna hos Yvonne Kervinen i Östhammar,då lärde hon oss att använda Reaktivafärger från Künzl som köps i Trosa via nätet.
3 basfärger ingick i kursen blått gult och rött.
Det jag minns är att jag då nog färgade ca10 m vitt bomullstyg (fått av en god vän som inhandlat på loppis)i alla möjliga färger. Fick ett ryck sommaren 2014 och färgade i blått och rött av tyger jag fått av en fd arbetskamrat, men då lärde jag mig att det behövs mera färgpulver för att få rätt färg det blev bebisblått och skrikrosa!!!
Så jag tog mera pulver för jag ville ha mörk lila och orange :))
Och nu blev det bättre blå färg fast ville ha mera blått men den tog slut :( var ju tvungen och ha lite till det gröna fast jag är ju inte en grön person men ibland måste man hoppa ur ramen eller......
Tror att jag klarar mig ett tag,det blev 3m lila och lika mycket orange. Till det gröna och blå så gjorde jag ett riktigt fynd på Åhlens 2 par underlakan 150cm x 250cm endast 119kr. Brukar leta där eller på Hemtex, men jag var slö till lila och orange då blev det på Stoff och Still 46kr/m 140cm brett+porto.
Kan varmt rekomenderas att färga själv,super kul att leka med färger är du osäker hur du gör leta reda på en färgnings kurs och gå ihop några stycken.
Så detta är vad jag har att erbjuda Visa och berätta
Må så gott i sommar värmen
Annette


2 kommentarer:

  1. Härliga tyger! Kanske man skulle ta o färga lite? Det är ju roligt.....
    Ska banne mej kolla vad jag har i gömmorna som kan få lite färg :))
    Ha det så gott i sommarvärmen!

    SvaraRadera
  2. Så flotte farger stoffene dine fikk! Ja, det ser artig ut å farge selv, og sikkert spennende om resultatet blir som en hadde tenkt eller om en må ta en omgang til.

    SvaraRadera