8 augusti 2016

Min allra första quilt....
Hade under en långtid tyckt att de var så snyggt med 'quiltade baby täcken' men jag visste inget om hur man gjorde eller vart man köpte tyg. Av en händelse så var jag i Gamla stan i Stockholm och gick förbi Kalikåå på Österlånggatan och såg att de hade färdiga 'paket' och mönster.
Så jag slog till på ett rosa/blått kitt eftersom jag hade 4 månader kvar innan födelse! Har faktist endast 1 kort på täcket och tror att jag quiltade väldigt enkelt. Meningen var att den skulle vara i spjälsängen men se det ville inte Ulrika utan den släpade hon med överallt när hon blev större, hos dagmamma,mormor och morfar,farmor och farfar.
En dag ställde våra underbara granne Kerstin ( i dag 90 år) upp och hämtade henne från dagmamman och lämnade filten kvar i vagnen. Efter en stund började Ulrika vanka runt och säga 'oj,oj,oj' stakars K visste inte vad det betydde så hon ringer mig och då förstår jag att det är filten hon vill ha. Sen den dagen blev filten helt enkelt 'oj,oj' och eftersom den skulle med överallt så den började att bli smutsig och lukta lite unket. Men vi fick tvätta den och många maskiner har den varit i.

Nu är den bara resterna kvar, den föll helt enkelt i småbitar och jag lagade och lappade så länge det var möjligt. Men jag ville inte slänga bitarna utan nu finns 'resterna' innom glas och ram.
Detta var år 1993 som min första quilt blev sydd och Ulrika är snart 23år och hon minns mycket väl oj,oj och skrattar när hon ser resterna.
Som vanligt när det är måndag så går vi till Bambi syr och inspireras.
Vad jag inte visste då var att jag i dag har fortsatt med denna underbara hobby och njuter varje gång jag sätter mig vid symaskinen.
Må så gott
Annette8 kommentarer:

 1. Det var en koselig historie du forteller, og så smart å ramme inn restene av teppet. Et fint minne! :-)

  SvaraRadera
 2. Tack för inspiration och länkning till Visa och Berätta måndag!!Du har nu två lotter!!Bambikram

  SvaraRadera
 3. Visst är det väl underbart när saker man sytt bli uppskattade och använda!
  Din "historia" kring denna quilt var mysig att få ta del av, tycker jag.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig berättelse, kul idé att rama in resterna av täcket. Vilken härlig hobby det måste vara att sy lapptäcken!!!!!

  SvaraRadera
 5. Roligt att du ville berätta din "story"! Kram Catarina

  SvaraRadera
 6. Vilken rolig berättelse.... så himla skoj att du har bilder, kvitto och rester kvar. Kul att rama in det som återstod efter alla år :))

  Å vilken tur att du fortfarande gillar att sy!

  SvaraRadera